• SUSIPAŽINKIME
  • KONTAKTAI
  • PRIVATUMO POLITIKA
  • VENGTINI INGREDIENTAI
  • KATEGORIJOS
    • Kosmetikos apžvalgos
    • Skaitiniai
    • Kelionės
    • Virtuvė

Grožio gurmanė

Raw bananų ir anakardžio riešutų „sūrio” pyragas

paskelbta: Virtuvė / 07/06/15

zaliavalgiskas tortas

Tinklaraštyje apie sveiką grožį galite tikėtis sveikų receptų. Pristatau jums Raw pyragą! Tai mano pirmasis tokio tipo gaminys, tačiau labai vykęs. Vežiausi jį į svečius, o kai paprašė pakartoti – širdis apsipylė kažkuo saldesniu nei agavų sirupas. Baigiu taukšti ir dalinuosi gaiviu, nesudėtingu ir be galo skaniu Raw bananų ir anakardžių „sūrio” pyrago receptu.

PAGRINDUI REIKĖS:

  • 2 puodelių riešutų (aš dėjau migdolų ir saują Braziliškų riešutų, tačiau galima dėti bet kokius, kokius mėgtate)
  • 1 sauja datulių (rinkitės be pridėtinio cukraus, nes datulės pačios iš savęs labai saldžios)

PYRAGUI REIKĖS:

  • 2 puodelių anakardžio riešutų
  • 2 prinokusių bananų
  • pusės stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių (ne iš pakelio, be cukraus)
  • trijų valgomų šaukštų agavų sirupo (jis be galo saldus, patariu nepadauginti)
  • pusės citrinos sulčių
  • apelsino žievelės drožlių (jas pasidarysime iš išspaustų apelsinų)

PARUOŠIMAS:

  1. Pirmiausia pasiruoškime pyrago pagrindą. Riešutus ir datules išbrinkinkite per naktį arba bent keletą valandų. Tada nusausinę, viską susmulkinkite „blenderiu”. Masė turi susimaišyti ir sukibti, nebūti skysta, liks riešutų „granuliu”. Gautą masę supilkite į formą, kurioje laikysite pyragą bei suformuokite pagrindą. Rekomenduoju rinktis tokią formą, kurios šonai nusiima. Todėl nuėmus juos pyragas bus dailios formos ir lengvai pjaustomas bei išimamas iš formos.
  2. Maišytuvu „sublenderiuojame” visus ingredientus, skirtus pyragui (išskyrus riešutus ir datules, kuriuos jau sunaudojome pagrindui). Masė turi būti puri, bet ne skysta. Pilame ant pyrago pagrindo. Papuošiame uogomis, mėtos lapeliais ir dedame į šaldiklį. Rekomenduoju jame pyragą laikyti per naktį.
  3. Pyragą prieš pat pjaustymą derėtų palaikyti kelias minutes išėmus iš šaldiklio. Tačiau kad šis neprarastų formos, patariu ilgai nelaikyti kambario temperatūroje. Arba viską suvalgyti (manau, kad taip ir bus!), arba vėl padėti į šaldiklį.

Pyragas iš tiesų gaunasi ryškaus bananų skonio ir pasiduoda įvairioms variacijoms. Galite dėti mėlynių, aviečių ar braškių. Raw bananų ir anakardžių „sūrio” tortas gaunasi tarsi ledai, jeigu patiekiate iš karto iš šaldiklio. Tobulas desertas ne tik veganams. Jokio cukraus, gyvūninės kilmės ar pieno produktų. Saldumo pakanka nuo datulių bei agavų sirupo, riešutai suteikia sotumo. Beje, aš nedėjau kokosų aliejaus, tačiau interneto platybėse į tokio tipo Raw desertus jį deda (mūsų kiekiui pyrago reiktų iki pusės  stiklinės ištirpusio aliejaus, kuris prie žemesnės nei 24 laipsnių temperatūros tampa kietu), kad pyragas išlaikytų formą. Maniškis gana greitai tižo, todėl rekomenduoju įdėti! Aš kitą kartą būtinai jo dėsiu.

Jeigu išmėginsite, pasidalinkite atsiliepimais komentaruose!!

8 komentarai

« Uoga Uoga šampūnas „Laumės puokštė” normaliems plaukams: apžvalga
La Mav ekologiškas kūno šveitiklis su kavos pupelėmis: privaloma išbandyti! »

Comments

  1. Monika says

    2015-06-08 at 07:41

    Liuks!!!! Gaminsiu butinai!!!! ir nedaug ingridientu reikia, ir sveikuoliskas, dziaugiuosi, kad pasidalinai receptu!! :))

    Atsakyti
  2. Modesta/ Veidrodeli veidrodeli says

    2015-06-08 at 07:50

    Monika, labai įdomios bus tavo įžvalgos!! Lauksiu žinių :))

    Atsakyti
  3. Anonimiškas says

    2015-06-13 at 15:56

    Aš datules perku palaidas maximoje (būna vaisių šaldytuvuose), jos brangokos, bet, panašu, kad kokybiškos ir natūralios. Arba iš rimi dėžutėje, vadinasi Juicy dates, irgi šaldytuve laikomos. Tai labai rekomenduoju tiek vienas, tiek kitas. Kiek išbandžiau, šios geriausios 🙂

    O pyrago tokio ir aš labai norėčiau tik va, akibrokštas, esu netolerantiška tiek anakardžiams, tiek migdolams… 🙁

    nuosiandienasgrazi.blogspot.com

    Atsakyti
  4. Modesta/ Veidrodeli veidrodeli says

    2015-06-14 at 08:17

    Dėkit bet kokius riešutus, kuriuos toleruojat ir mėgstat 🙂 panaršykit internete raw pyragų receptų, gal rasit be šių dviejų riešutų!

    Atsakyti
  5. Emma Everleigh says

    2015-06-16 at 17:28

    This sounds delicious! Must try soon. xxx
    http://www.justemma.co.uk – natural beauty, affordable fashion, everyday life

    Atsakyti
  6. Anonimiškas says

    2015-06-18 at 18:25

    Pabandžiau – super! Viršutinio sluoksnio ingridientus sumaliau kartu su braškėmis – gavosi rausvas ir laaabai skanus:) Ačiū

    Atsakyti
  7. Modesta/ Veidrodeli veidrodeli says

    2015-06-19 at 05:53

    Šaunu!! Braškės tikrai puikus pasirinkimas 🙂

    Atsakyti
  8. Živilė says

    2015-07-01 at 12:36

    Atrodo pasakiškai skaniai! Pastaruoju metu stengiuosi sveikiau maitintis, tai reikės ir šį sveiką gardėsį išbandyti!

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

modesta_aleknaite

Buvę laikai ✨ Buvę laikai ✨
Love sis @nestaconatyphotography ❤️‍🩹#ini Love sis @nestaconatyphotography ❤️‍🩹#inittogether
14.09.2022 Nida 🌾 #nida 14.09.2022 Nida 🌾

#nida
Collecting memories 🏖 #zakynthos Collecting memories 🏖 #zakynthos
Load More... Sekti Instagram

Kategorijos

  • Kelionės
  • Kosmetikos apžvalgos
  • Skaitiniai
  • Virtuvė

Archyvas

modesta_aleknaite

Buvę laikai ✨ Buvę laikai ✨
Love sis @nestaconatyphotography ❤️‍🩹#ini Love sis @nestaconatyphotography ❤️‍🩹#inittogether
14.09.2022 Nida 🌾 #nida 14.09.2022 Nida 🌾

#nida
Collecting memories 🏖 #zakynthos Collecting memories 🏖 #zakynthos
Linkėjimai iš Atėnų ✨ Jie buvo mano svajonė Linkėjimai iš Atėnų ✨ Jie buvo mano svajonė nuo tada, kai mokykloje per istorijos pamokas mokėmės graikų ir romėnų istoriją. Griuvėsių ir skanaus maisto bei itin didelių porcijų mėgėjams - rekomenduoju 🤩 #athens #greece
Štai su šia nuotrauka po beveik 2 metų pertrauk Štai su šia nuotrauka po beveik 2 metų pertraukos įkėliau naują įrašą į Grožio gurmanę 😎 Nuoroda bio! #sveikisugrįžęužeikit #groziogurmane
Load More... Sekti Instagram

Copyright © 2023 · glam theme by Restored 316

Copyright © 2023 Grožio Gurmanė