Tinklaraštyje apie sveiką grožį galite tikėtis sveikų receptų. Pristatau jums Raw pyragą! Tai mano pirmasis tokio tipo gaminys, tačiau labai vykęs. Vežiausi jį į svečius, o kai paprašė pakartoti – širdis apsipylė kažkuo saldesniu nei agavų sirupas. Baigiu taukšti ir dalinuosi gaiviu, nesudėtingu ir be galo skaniu Raw bananų ir anakardžių „sūrio” pyrago receptu.
PAGRINDUI REIKĖS:
- 2 puodelių riešutų (aš dėjau migdolų ir saują Braziliškų riešutų, tačiau galima dėti bet kokius, kokius mėgtate)
- 1 sauja datulių (rinkitės be pridėtinio cukraus, nes datulės pačios iš savęs labai saldžios)
PYRAGUI REIKĖS:
- 2 puodelių anakardžio riešutų
- 2 prinokusių bananų
- pusės stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių (ne iš pakelio, be cukraus)
- trijų valgomų šaukštų agavų sirupo (jis be galo saldus, patariu nepadauginti)
- pusės citrinos sulčių
- apelsino žievelės drožlių (jas pasidarysime iš išspaustų apelsinų)
PARUOŠIMAS:
- Pirmiausia pasiruoškime pyrago pagrindą. Riešutus ir datules išbrinkinkite per naktį arba bent keletą valandų. Tada nusausinę, viską susmulkinkite „blenderiu”. Masė turi susimaišyti ir sukibti, nebūti skysta, liks riešutų „granuliu”. Gautą masę supilkite į formą, kurioje laikysite pyragą bei suformuokite pagrindą. Rekomenduoju rinktis tokią formą, kurios šonai nusiima. Todėl nuėmus juos pyragas bus dailios formos ir lengvai pjaustomas bei išimamas iš formos.
- Maišytuvu „sublenderiuojame” visus ingredientus, skirtus pyragui (išskyrus riešutus ir datules, kuriuos jau sunaudojome pagrindui). Masė turi būti puri, bet ne skysta. Pilame ant pyrago pagrindo. Papuošiame uogomis, mėtos lapeliais ir dedame į šaldiklį. Rekomenduoju jame pyragą laikyti per naktį.
- Pyragą prieš pat pjaustymą derėtų palaikyti kelias minutes išėmus iš šaldiklio. Tačiau kad šis neprarastų formos, patariu ilgai nelaikyti kambario temperatūroje. Arba viską suvalgyti (manau, kad taip ir bus!), arba vėl padėti į šaldiklį.
Pyragas iš tiesų gaunasi ryškaus bananų skonio ir pasiduoda įvairioms variacijoms. Galite dėti mėlynių, aviečių ar braškių. Raw bananų ir anakardžių „sūrio” tortas gaunasi tarsi ledai, jeigu patiekiate iš karto iš šaldiklio. Tobulas desertas ne tik veganams. Jokio cukraus, gyvūninės kilmės ar pieno produktų. Saldumo pakanka nuo datulių bei agavų sirupo, riešutai suteikia sotumo. Beje, aš nedėjau kokosų aliejaus, tačiau interneto platybėse į tokio tipo Raw desertus jį deda (mūsų kiekiui pyrago reiktų iki pusės stiklinės ištirpusio aliejaus, kuris prie žemesnės nei 24 laipsnių temperatūros tampa kietu), kad pyragas išlaikytų formą. Maniškis gana greitai tižo, todėl rekomenduoju įdėti! Aš kitą kartą būtinai jo dėsiu.
Jeigu išmėginsite, pasidalinkite atsiliepimais komentaruose!!
Živilė says
Atrodo pasakiškai skaniai! Pastaruoju metu stengiuosi sveikiau maitintis, tai reikės ir šį sveiką gardėsį išbandyti!
Modesta/ Veidrodeli veidrodeli says
Šaunu!! Braškės tikrai puikus pasirinkimas 🙂
Anonimiškas says
Pabandžiau – super! Viršutinio sluoksnio ingridientus sumaliau kartu su braškėmis – gavosi rausvas ir laaabai skanus:) Ačiū
Emma Everleigh says
This sounds delicious! Must try soon. xxx
http://www.justemma.co.uk – natural beauty, affordable fashion, everyday life
Modesta/ Veidrodeli veidrodeli says
Dėkit bet kokius riešutus, kuriuos toleruojat ir mėgstat 🙂 panaršykit internete raw pyragų receptų, gal rasit be šių dviejų riešutų!
Anonimiškas says
Aš datules perku palaidas maximoje (būna vaisių šaldytuvuose), jos brangokos, bet, panašu, kad kokybiškos ir natūralios. Arba iš rimi dėžutėje, vadinasi Juicy dates, irgi šaldytuve laikomos. Tai labai rekomenduoju tiek vienas, tiek kitas. Kiek išbandžiau, šios geriausios 🙂
O pyrago tokio ir aš labai norėčiau tik va, akibrokštas, esu netolerantiška tiek anakardžiams, tiek migdolams… 🙁
nuosiandienasgrazi.blogspot.com
Modesta/ Veidrodeli veidrodeli says
Monika, labai įdomios bus tavo įžvalgos!! Lauksiu žinių :))
Monika says
Liuks!!!! Gaminsiu butinai!!!! ir nedaug ingridientu reikia, ir sveikuoliskas, dziaugiuosi, kad pasidalinai receptu!! :))