• SUSIPAŽINKIME
  • KONTAKTAI
  • PRIVATUMO POLITIKA
  • VENGTINI INGREDIENTAI
  • KATEGORIJOS
    • Kosmetikos apžvalgos
    • Skaitiniai
    • Kelionės

Grožio gurmanė

Žaliavalgiškas vyšnių tortas pagal Raw Cakes

paskelbta: Virtuvė / 07/12/17

Žaliavalgiški saldumynai kartais gali atrodyti mistika. Kaip iš riešutų, džiovintų vaisių, kartais net kalafijorų ar grikių galima sukurti pasakiškus skonius? Dažnai šie saldumynai yra be pridėtinio cukraus, be gyvūlinės kilmės produktų. Tai tarsi saldi nuodėmė be nuodėmės – nekeptas, be miltų, be minėtų pridėtinių dalių, tačiau labai sotūs, todėl pakanka vos gabalėlio, kad patenkintume saldumynų poreikį ir tą poreikį numalšintume labai gardžiais poskoniais. Raw Cakes gamina tikrus gražuolius su įdomiausiais ir sveikiausiais ingredientais. Ne kartą teko mėgautis Indrės kuriamais skanučiais. Todėl įkalbėjau ją pasidalinti nesudėtingo žaliavalgiško torto receptu su smulkiom detalėm, jog ir mes galėtume pasiruošti šventėms ir nudžiuginti šeimos narius sveikais saldumynais. Be to, šitą tortą darėme su Indre kartu jos tortų studijoje!

zaliavalgiskas tortas

zaliavalgiskas tortas

Žaliavalgiškas vyšnių tortas (1,2 kg, 18 cm skersmuo, 12 porcijų)

Pagrindui:

  • 100 g migdolų
  • 50 g kokoso drožlių
  • 20 g kakavos miltelių arba kerobo(nebūtina)
  • 75 g šviežių datulių
  • žiupsnelis druskos

Migdolų riešutus labai gerai nuplaukite. Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą su S peiliuku ir smulkinti iki kol pasidarys lipni masė. Ja iškloti torto formos dugną, paspausti. Nors kakavos/kerobo galima nedėti, bet kokybiška kakava suteikia labai gardų šokolado skonį. Torto pagrindą laikykite šaldytuve iki pasiruošite sekantį sluoksnį.

Anakardžių kremui:

  • 250 g anakardžių
  • 4 v.s. citrinos sulčių (galima mažiau ar daugiau, pagal skonį)
  • 2 v.s. kokosų aliejaus
  • 5 v.s. agavų sirupo (galima mažiau ar daugiau, pagal skonį)
  • 3 g agaro miltelių
  • 100 g vandens
  • žiupsnelis druskos
  • 1/3 stiklinės vandens

Anakardžių riešutus mirkykite bent 4 valandas, geriausia per naktį. Mirkomi riešutai „atsipalaiduoja“ ir atsiveria geriausios jų savybės, jie darosi lengviau virškinami bei smulkinami. Suberti visus ingredientus į kokteilinę/plaktuvą/smulkintuvą ir sumalti iki kreminės konsistencijos. Iš pradžių malti su mažiau skysčio, jei sunkiai malasi – įpilti vandens ir toliau malti.

2/3 sumalto kremo įpilti į dubenį – jis bus naudojamas anakardžių kremo sluoksniui, likusi 1/3 dalis – vyšniu kremui.

Į atskirą dubenėlį įpilti 100 g vandens ir įberti 3 g agaro miltelių. Kaitinti vandenį su agaru iki užvirimo nuolat maišant. Supilti skystį į anakardžių kremą ir greitai bei gerai išmaišyti. Supilti kremą į torto formą and riešutų ir datulių torto pagrindo. Agaras greitai stingsta (jį naudojame vietoj želatinos), todėl veikite greitai. Tortą laikykite šaldytuve iki pasiruošite paskutinį sluoksnį.

Vyšnių kremui:

  • 400 g šaldytų/atvėsintų vyšnių (arba jūsų turimų ir mėgstamų uogų)
  • 1/3 dalis anakardžių kremo
  • 2 v.š. agavų sirupo (pagal skonį)
  • 100 g vandens
  • 4 g agaro miltelių

Uogas labai gerai nuvarvinti, jog liktų nedaug skysčio. Suberti uogas ir anakardžių kremą į plaktuvą, sumalti iki vientiso vyšnių kremo. Į dubenėlį įpilti 100 g vandens ir įberti 4 g agaro miltelių. Kaitinti vandenį su agaru iki užvirimo nuolat maišant. Kartoti tą patį veiksmą, kaip ir su anakardžių kremu – įmaišyti tirpintą agarą į kremą, greitai ir gerai išmaišyti bei supilti į formą ant jau sustingusio anakardžių kremo. Prieš pilant vyšnių kremą Indrė rekomenduoja anakardžių kremo paviršių „subraižyti“ šakute – taip torto sluoksniai geriau sukibs.

Dėka agaro torto paviršiai greitai sustingsta ir beveik iš karto galima puošti. O čia jau leiskite savo fantazijai pasireikšti! Indrė, Raw Cakes įkūrėja, riešutų traiškytoja, idėjų generatorė, man leido dekoruoti tortą – sunešė turimus valgomus papuošimus ir paliko improvizuoti. Naudojau dumplainius, kokoso drožles, džiovintas gervuoges, juodojo sezamo sėklas. Nuotraukoje matote du tortus – didijį dovanojome mums produktus dovanojusiai įmonei, mažuoju mėgavausi kartu su kolegomis (receptą pritaikėme vienam tortui). Mmmm! Jaučiasi vyšnios, anakardžiai, pagrindas – pasakiškas (kakava, datulės ir riešutai yra ne šio pasaulio maistas!). Ne per saldu, ne per rūgštu, tačiau šiame sveikuoliškame torte susipina keletas skirtingų skonių. Jei išmėginsite, pasidalinkite komentaruose savo atsiliepimu 🙂

zaliavalgiskas tortas

zaliavalgiskas tortas

Jeigu šis receptas atrodo per sudėtingas, Raw Cakes  gali sukurtį tortą pagal jūsų pageidavimus. Be to, Indrė su savo tortais dalyvauja VegFeste (Vilniuje), kur bus galima įsigyti po gabalėlį skirtingų įdomiausių ir puošniausių tortų. O už didžiąją dalį produktų dėkojam sveikuoliškų maisto produktų ir natūralios kosmetikos parduotuvei Bioteka!

13 komentarai

« Būdai sumažinti po savęs paliekamą taršą
Veido odos priežiūra pagal Dr. Hauschka »

Comments

  1. Eva says

    2017-12-08 at 17:51

    Sveiki,turiu kelis kl., ar galiam vietoj agavų sirupo naudot medu?uzpylus agaro neistirps kitas sluoksnis?

    Atsakyti
    • Modesta says

      2017-12-08 at 19:24

      Evelina, galima medumi keisti agavų sirupą 🙂 Medų pašildykite, kad šis lengviau susimaišytų su kitais produktais.
      O agaro miltelius tirpinam vandeny, užkaitinam ir supilam į kažkurią masę – riešutų arba vyšnių, gerai išmaišom ir tik tada viską kartu pilam ant prieš tai buvusio sluoksnio. Jis jau būna sustingęs, tad neištirpsta 🙂

      Atsakyti
      • Eva says

        2017-12-15 at 21:45

        galima deti dziovintas datules?

        Atsakyti
        • Modesta says

          2017-12-17 at 16:08

          Galima, bet džiovintas datules pamirkykit 10-15min šiltame vandenyje 😉

          Atsakyti
  2. Loreta says

    2018-07-05 at 21:08

    Sveiki, kaip ilgai šį tortą galima laikyti šaldytuve?

    Atsakyti
    • Modesta says

      2018-07-08 at 15:38

      Sveika, Loreta, įtariu, kad keletą dienų tik 🙂 Uogos gali pradėti rūgti.

      Atsakyti
  3. Aliona says

    2019-01-27 at 21:33

    Sveiki, gaminau si tortuka ☺️pagrindas super skanus. Anakardziu riesutu sluoksnis skanus, bet man nepavyko visiskai iki kremo sumalti Anakardziu. Vietoje vyšnių naudojau braškės. Bet sluoksnis niekaip nestingo…. Nors viską dariau pagal receptą. Skonis gavosi puikus. Kartosiu dar. Tik duokite prasau patarimą, kaip sumalti Anakardzius iki kremines konsistencijos ir kodėl galėjo ne sustingti uogų sluoksnis?
    Ačiū labai už recepta!

    Atsakyti
    • Modesta says

      2019-02-01 at 12:24

      Sveika, Aliona, mes malėme su tikrai dideliu ir galingu blenderiu, gal jūsų mažiau galingas ir reikia tiesiog ilgiau tai daryti? Dėl sustingimo – dėkite daugiau agaro kitą kartą 🙂 Braškėse gal daugiau vandens nei vyšniose. Pabandykit kitą kartą su mažesniu kiekiu, visai mažučiu ir žiūrėkit, ar suveiks! Džiaugiuosi, kad bent skanus buvo :))

      Atsakyti
  4. Vilma says

    2019-04-18 at 09:18

    Sveiki. Gal galit pasakyti kokie kiekiai produktu yra reikalingi darant 24cm skermens torta? O gal jusu darytas didesnis tortas ir yra 24 cm skersmens?

    Atsakyti
    • Modesta says

      2019-04-26 at 16:01

      Sveika, Vilma, mūsų darytas didesnis tortulis yra 18cm skersmens. Galit visų ingredientų padauginti po truputį arba daryti su tuo pačiu kiekiu produktų, bet tada tortas gausis žemesnis ir sluoksniai plonesni 🙂

      Atsakyti
  5. Sauleja says

    2019-10-13 at 18:07

    Idėja tikrai ypatinga, būtinai išbandysiu, o gal turite ir receptų tokių kaip: https://www.soulkitchen.lt/produkto-kategorija/desertai/tik žaliavalgiškos versijos? 🙂

    Atsakyti
  6. Evelina says

    2019-11-10 at 18:40

    Sveiki, vis ieskau koki blenderi trintuva galima isigyt uz padoria kaina,kad viska be didelio vargo sutrint? 🙂

    Atsakyti
    • Modesta says

      2019-11-16 at 14:52

      Sveika, Evelina, mano trintuvas Philips 700W galingumo, tinka riešutams ir net ledui 🙂 Tačiau jį įsigyjau prieš kokius 8 metus… Neabejoju, kad dabar lengvai rasite galingą ir kokybišką 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

modesta_aleknaite

Šiandien kolegė pakvietė pietų, susiruoš Šiandien kolegė pakvietė pietų, susiruošiau per kelias minutes - pasileidau kuodą, išsivaliau dantis, šokau į ‘miesto’ rūbus (nes dirbu iš namų su super patogiais treningais ir pūkuotom kojnėm). Ir atrodžiau identiškai, kaip šioje nuotraukoje prieš du metus rudenį Dubline 🙃 
Nuo striukės iki batų. Kai kiti žmonės eina iš proto dėl apdarų, jais atskleidžia savo asmenybę, maištauja, kelia savivertę, malšina blogas emocijas ar tiesiog naudoja kaip saviraiškos būdą, man rūbai nėra svarbu. Gal sakykim - nebuvo. Nes labiausiai aš noriu jaustis saugiai ir ramiai, užtikrintai. Ne mano asmenybei violetinis su taškučiais sijonas ir priderintos žalios pėdkelnėms. Vėlgi - nebe mano asmenybei (visko buvo! Rap is cool, jeigu ką). Žmonės tikrai keičiasi ☺️ 
Kuo tolyn, tuo labiau mano spintos turinys mažėja (kaip tik tuo metu, kai būsimuose namuose įrenginėja drabužinę!), lieka tik tai, link ko tiesiasi ranka, o aš dažniausiai turiu ką apsirengti. Kokybė prieš kiekybę. Madinga prieš asmeniška. O šita dirbtinės odos striukė iki šiol mano mylimiausia! Pasidalinti įkvėpė @simonaburbaite bei @vytautez 🌿
#tvarispinta
Visada ramina 🌊 Visada ramina 🌊
Daužiu savo margutį su jūsiškiais! Esam kartu Daužiu savo margutį su jūsiškiais! Esam kartu ir atskirai, siunčiu linkėjimus 🥰 #easter
Tiklaraštyje pasidalinau savo kuklia draugiška a Tiklaraštyje pasidalinau savo kuklia draugiška aplinkai ir natūralių sudėčių kūno odos priežiūra🤩
🌿 Ilgaamžis skustuvas @muehle_rasurkultur iš @urbanearthlovers. Patys geriausi atsiliepimai! Pasakiškai stilingas, šaltas, sunkus ir taupus kasdienis įrankis.
🌿 Dušo gelis @drhauschkalive iš @bioteka.lt. Ne gėlytėm, o šlapiu pajūrio pušynu kvepia 🌲Tonizuojantis, tinkantis ir jautriai odai.
🌿 Kūno šveitimo plaušinė iš @zeroteka.lt. Į jos vidų dedasi muilas, o dar geriau muilų likučiai, sudrėkinus plaušinę ji suputoja. Suyranti!
🌿 @antipodesskincare kūno kremas Delight su gardenijomis iš @bioteka.lt 🌸 Nuostabaus kvapo, natūralios sudėties kūno drėkiklis.

Daugiau apie kiekvieną produktą nuorodoje profilio aprašyme ☕️ #organic #lowwaste #lowimpact #bodyskincare
Load More... Sekti Instagram

SUSISIEKIME

Kategorijos

  • Kelionės
  • Kosmetikos apžvalgos
  • Skaitiniai
  • Virtuvė

Archyvas

modesta_aleknaite

Šiandien kolegė pakvietė pietų, susiruoš Šiandien kolegė pakvietė pietų, susiruošiau per kelias minutes - pasileidau kuodą, išsivaliau dantis, šokau į ‘miesto’ rūbus (nes dirbu iš namų su super patogiais treningais ir pūkuotom kojnėm). Ir atrodžiau identiškai, kaip šioje nuotraukoje prieš du metus rudenį Dubline 🙃 
Nuo striukės iki batų. Kai kiti žmonės eina iš proto dėl apdarų, jais atskleidžia savo asmenybę, maištauja, kelia savivertę, malšina blogas emocijas ar tiesiog naudoja kaip saviraiškos būdą, man rūbai nėra svarbu. Gal sakykim - nebuvo. Nes labiausiai aš noriu jaustis saugiai ir ramiai, užtikrintai. Ne mano asmenybei violetinis su taškučiais sijonas ir priderintos žalios pėdkelnėms. Vėlgi - nebe mano asmenybei (visko buvo! Rap is cool, jeigu ką). Žmonės tikrai keičiasi ☺️ 
Kuo tolyn, tuo labiau mano spintos turinys mažėja (kaip tik tuo metu, kai būsimuose namuose įrenginėja drabužinę!), lieka tik tai, link ko tiesiasi ranka, o aš dažniausiai turiu ką apsirengti. Kokybė prieš kiekybę. Madinga prieš asmeniška. O šita dirbtinės odos striukė iki šiol mano mylimiausia! Pasidalinti įkvėpė @simonaburbaite bei @vytautez 🌿
#tvarispinta
Visada ramina 🌊 Visada ramina 🌊
Daužiu savo margutį su jūsiškiais! Esam kartu Daužiu savo margutį su jūsiškiais! Esam kartu ir atskirai, siunčiu linkėjimus 🥰 #easter
Tiklaraštyje pasidalinau savo kuklia draugiška a Tiklaraštyje pasidalinau savo kuklia draugiška aplinkai ir natūralių sudėčių kūno odos priežiūra🤩
🌿 Ilgaamžis skustuvas @muehle_rasurkultur iš @urbanearthlovers. Patys geriausi atsiliepimai! Pasakiškai stilingas, šaltas, sunkus ir taupus kasdienis įrankis.
🌿 Dušo gelis @drhauschkalive iš @bioteka.lt. Ne gėlytėm, o šlapiu pajūrio pušynu kvepia 🌲Tonizuojantis, tinkantis ir jautriai odai.
🌿 Kūno šveitimo plaušinė iš @zeroteka.lt. Į jos vidų dedasi muilas, o dar geriau muilų likučiai, sudrėkinus plaušinę ji suputoja. Suyranti!
🌿 @antipodesskincare kūno kremas Delight su gardenijomis iš @bioteka.lt 🌸 Nuostabaus kvapo, natūralios sudėties kūno drėkiklis.

Daugiau apie kiekvieną produktą nuorodoje profilio aprašyme ☕️ #organic #lowwaste #lowimpact #bodyskincare
KUO KARANTINAS NAUDINGAS? 
Nors karantinas atnešė nežinomybės ir nemalonumų, jis taip pat gali būti naudingas 🏡
• @gintarepietutyte ir @santamisenyte siūlo nepamiršti, kad kai jaučiamės gražios, tada esam gražios. Ir kad karantino metu nereiktų nustoti savimi rūpintis ar rengtis prasčiausiais rūbais. Tačiau tai puiki proga leisti veido odai pailsėti nuo pudrų ir maskuoklių, nagams nuo lakų ir jų valiklių. Ne tik nuspalvinta yra gražu 😌
• ar girdėjote, kad kuo rečiau plausite galvą, tuo rečiau ją reikės plauti. Dažnas galvos plovimas sausina galvos odą, kuri bando sausumą kompensuoti išskirdama daugiau riebalų. O riebią galvos odą mes norime plauti dažniau. Kasdien keliaujant į darbą vargiai sau leidžiama ilgiau neplauti galvos. O karantino metu galime bent vieną papildomą dieną išlaukti. Taip sumažinsite galvos riebalų išsiskyrimą ir atpratinsite odą ‘reikalauti’ dažnesnio plovimo.
• atsiauginkite antakius. Tepkite ricinos aliejumi, mažiau prauskite juos veido prausikliu ir leiskite kiems atsigauti. Po karantino @agne_skin juos tikrai sutvarkytų tobulai 😍 Mano antakių deivė!
• mokykitės atlikti makiažą sau. @vytautez pamokys 🙄😂 Tikrai puiki proga išmokti naujų technikų ir nebijoti iš namų išeiti su šiek tiek skirtingų akių makiažu.
• išmokite naudotis savaiminio įdegio priemone. Iki tol, kol kažkas pamatys mūsų kelius ar riešus dar turime šuek tiek laiko. Pats metas išmokti tobulai ‘įdegti’.
• mažiau vartokite. Esame tiesiog priversti mažiau vartoti, dėl ko pailsėsime ir mes, ir žemė, ir @vandenynai 😉 Internete sklando gandai, kad Žemė po truputį ilsisi: kai kur švaresnis oras, kai kur vanduo 😍
• metas išmokti kažko naujo. Naujausiame tinklaraščio įraše pasidalinau nuoroda į geriausių pasaulio universitetų kursus NEMOKAMAI. Kada dar tokia proga pasitaikys mokytis Harvarde?? Dar galima išmokti ‘influencinti’ ir užvaldyti Instagram su @monika_ra_ 🤩
• arba juoktis iki ašarų iš @_kristar ir Izės 🐈
• arba konsultuotis apie finansinį saugumą ir ruoštis nestabilios ekonomikos laikotarpiui su @gretakrus 
Daugiau veiklų ir naudų naujausiame tinklaraščio įraše - aktyvi nuoroda profilio aprašyme 🌱 Likim sveiki ir sąmoningi 🏡🎈
Turist turisting @ Luxembourg 🥳 Turist turisting @ Luxembourg 🥳
Load More... Sekti Instagram

Copyright © 2021 · glam theme by Restored 316

Copyright © 2021 Grožio Gurmanė